Atelier De Ontdekkingsreis

Teken- en schilderworkshop, cursus en presentatie

Tekenen en schilderen zijn een avontuur. Ga je mee op ontdekkingsreis in de wereld van kleur, vorm, lijn en beweging?

Wat doen tekenen en schilderen met kinderen   

Tekenen en schilderen zijn een taal van kinderen, praten op papier. De meeste kinderen vinden het leuk om te tekenen en te schilderen. Deze werkvormen zijn niet alleen een ontspannende bezigheid, maar ze zijn ook een hulpmiddel om gevoelens uit te drukken die ze nog niet onder woorden kunnen brengen. Kinderen vertellen al tekenend hun eigen verhaal.                                                                                                                                                     

Kinderen gebruiken hun fantasie, ze moeten oplossingen bedenken om de vorm die ze in gedachten hebben op papier te zetten. Het kind wordt zich steeds meer bewust van kleur, vorm en vlakverdeling.                                                                                                                        

Tekenen en schilderen zijn ook een motorische vaardigheid en bij diverse teken- en schildertechnieken wordt een kind gedwongen zijn linker en rechter hersenhelften te gebruiken, waardoor deze in evenwicht gebracht kunnen worden. Tekenen en schilderen zijn ook een sociaal gebeuren, want kinderen leren van elkaars werkstuk. Kortom, tekenen en schilderen zijn ontspannend, fantasierijk en er kunnen nieuwe inzichten ontstaan.   

Voor scholen   

Op scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen en naschoolse opvang kan ik workshops of cursussen verzorgen in het kader van een thema of project. Daarnaast kom ik graag vertellen over de tekenontwikkeling van kinderen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een ouderbijeenkomst, ouderavond of een teambijeenkomst.

Workshops                                                                                                                                          

Voor bedrijven, verenigingen en particulieren kan ik workshops verzorgen in het kader van bijvoorbeeld een thema, project , bedrijfsuitje, teambuilding of een andere gelegenheid.   

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen.